Suckande

Den suckande sfären. De arbetsskygga fåtalet. Tramset. Patrasket. Kärt barn har många namn tänkte hon och iakttog deras konversation. Utan att höra vad de sa, med bara läpparna som guide såg de ut att prata om någon som inte befanns sig i närheten. Rörelserna var för yviga och detaljerade för det. Igenkänningen, skulle kunna trigga en konfrontation och hon hade inte brännmärkt dem som den typen av människor som gillar sådana. En alldeles egen kategori. Det var vad de förtjänade. Inte bara insyn, utan även, avsky. Maskinparken var egentligen inte speciellt högljudd. Betydligt mindre än vad man kunde förvänta sig faktiskt. Man kände sig liten. Mindre än produkten. Det är bra märkligt ändå att det ska krävas dessa kolosser för att skapa något så litet. Egensinnigt. Hon kunde inte finna den logiska rimligheten i att en specialisering på individuella sysslor kunde skapa en effektivare produktion än att samma händer formade från start till mål. Hon visste det var sant, men fann det paradoxalt. Veridical paradox. Nu skrattade de igen. Samtalet var fullt av tjuvnyp och narrspel. En trotsande ton mot den tysta överenskommelsen om respekt och jämlikhet. Maskinerna stod stilla i deras del av hallen. Hon tänkte att även de förmodligen lyssnade. Avtalsbrytare och alliansbytare. Den hycklande människan. Den svagsinta svinhunden. Hon lade inte märke till vad händerna gjorde längre. Det hade hon inte gjort sedan hennes första vecka. Ofta innebar arbetet inte ens någon interaktion, bara passiv observation. Det var en del av oket. Ingen tid passerar så sakta som den man iakttar. Klockan var mycket. Mitt i natten. Två hammare plomberade med tinnitus. Hörde hon en ton? Nä! bara samma monotona skrammel som vanligt.

Annonser

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Suckande

 1. Grå Papegoja

  Bra! Vilken välskriven text. Jag funderade lite på vad den handlade om. Industriarbete i dåtid, nutid eller framtid, kanske?

  • iamanastronaut

   Jag vet faktiskt inte. Har ingen berättelse klar framför mig utan det var mest ett snabbt nedslag i de omedelbara associationerna(med inspiration från mitt eget arbetsliv). Tack för komplimangen!

 2. Grå Papegoja

  Välkommen till skrivpuff om du är ny. Här hittar du lite allmän information. http://skrivpuff.blogspot.se/2016/01/allman-information.html

  • iamanastronaut

   Tack! Jag är lite halvt ny. Brukade skriva med dagens ord som tema för en massa är sedan så detta är ett försök till en nystart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s